Microsoft вижда повече бизнес възможности в Китай въпреки търговската война

САЩ и Китай все още са заключени в остър търговски спор

Снимка: Microsoft
19:30 18.11.2019
Технологичният гигант Microsoft наблюдава увеличаване на възможностите за бизнес на китайския пазар през последната година. Това каза Алейн Крозиър, изпълнителен директор на компанията за региона. „За нас имаше дори повече възможности отпреди“, изтъкна той, цитиран от CNBC. Думите му идват на фона на продължаващата се над една година търговска война между Вашингтон и Пекин. 

„На първо място, ние помагаме на китайските компании да правят бизнес в чужбина – това е един от най-големите потоци на дейност“, казва той по време на конференцията East Tech West в Гуанджоу, Китай. Той поясни, че много чуждестранни фирми се насочват към азиатската страна и търсят Microsoft да им предоставя технологични решения, който да приложат там и на други места. 

Коментарите на Кроизиър идват в момент, когато САЩ и Китай все още са заключени в остър търговски спор. Икономическият свят е в очакване дали двете страни ще постигнат „Първа фаза“ на сделката помежду си. 

Въпреки международната обстановка Microsoft остава ангажиран към китайската икономика. Компанията създаде научно-изследователски център в страната за първи път преди 25 години, а през този януари откри четвъртия си такъв, този път в Шанхай. 

Що се отнася до по-големите опасения на индустрията относно работата в Китай, Крозиър заявява, че Microsoft е лидер с добри бизнес практики и последователни принципи в световен мащаб. Той обърна внимание на технологиите с изкуствен интелект, като подчерта, че в някои области компанията не отказва да предоставя AI продуктите си на някои клиенти, било то частни или публични. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Microsoft | Китай | бизнес | търговска война

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини