Най-малко посещаваните дестинации в света (снимки)

Едва 2000 туристи посетиха южно-тихоокеанската страна Тувалу през 2017 г.

Снимка: Pixabay
19:15 07.12.2019

Парижките мостове са пълни със закачени „любовни катинари“, а пред църквите в Барселона и Дубровник „се вият огромни опашки от хора“. В Италия пък милиони туристи ходят, за да опитат невероятната италианска кухня.

В същото време има кътчета на Земята, които са като че ли забравени от туристите.  Контрастът между най-посещаваните и най-малко посещаваните места в света е огромен. През 2017 г. близо 87 милиона международни туристи са посетили Франция. Същата година едва 2000 чуждестранни туристи са посетили южно-тихоокеанската страна Тувалу, където е лесно да намерите плаж - или дори цял остров - за себе си, пише CNN.

Ето ги и 5-те най-слабо посещавани дестинации от туристите по света:

1.Тувалу, Океания

С над 100 мънички острова, разпръснати из Южния Тихи океан, страната Тувалу е сред най-изолираните държави в света. Само главният остров, Фунафути, има летище. Оттам пътуващите продължават към околните острови с пътнически ферибот.Тези острови са уникално обежище, в което може да се насладите на спокойствие и уединение.

2.Кирибати, Океания

Кирибати, официално Република Кирибати, е островна държава в Тихия океан. Столиците ѝ са Байрики и Тарава. Обхваща 14 атола и 18 острова. Това е единствената държава в света, която е разположена едновременно в северното, южното, източното и западното полукълбо.

Ако имате късмет по време на почивката си на този магичен остров, може да видите танцьори в поли на панданус, да слушате как барабани бият по традиционен ритъм, след това да вечеряте на фона на страхотен залез.3.Маршалски острови

Това са островите, които в миналото са били под постоянна военна обсада. Ако решите да отидете там на почивка, то определено трябва да се гмуркате, за да видите самолетоносача USS Saratoga, който е потънал под океана.

5.Американски Самоа

Стръмни наклонени острови, които се спускат към кристалната вода в Американско Самоа, островна група от Южен Тихоокеански регион на североизток от Фиджи, която е единствената територия на САЩ в Южното полукълбо. На това може да се насладите, ако посетите Американски Самуа.

Тук имате възможност за по безкрайно много начини да изследвате океана. Флората и фауната на това място е просто впечатляваща.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | класация | посещение | острови

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини