Недостигът на ръкавици в света ще продължи месеци

Това са прогнозите на най-големия производител на ръкавици в света Top Glove Corporation Bhd

Снимка: Pixabay
15:33 29.03.2020

Най-големият производител на ръкавици в света Top Glove Corporation Bhd, която прави една на всеки пет ръкавици в световен мащаб, очаква недостигът на продукта да продължи в следващите месеци. Причината е, че търсенето от Европа и Съединените щати нараства поради нарастващото огнище на коронавируса.

Компанията е удължила сроковете за доставка, за да се справи с повишаването на търсенето, коментират от дружеството пред Reuters.

Поръчките, получени през последните седмици, главно от Европа и САЩ, са почти двойно по-големи от производствения капацитет на компанията. Top Glove може да произвежда 200 милиона ръкавици на ден.

Вече има повече от 600 000 случаи на коронавируса в 202 държави и територии в световен мащаб, като САЩ изпревариха Китай като страната с най-много инфекции. Европа продължава да отчита най-много смъртни случаи.

„Някои клиенти изпадат в паника; обикновено поръчват 10 контейнера на месец, но сега изведнъж се увеличават до 20 контейнера“, добавят от компанията.

Определено има недостиг, тъй като те поръчват 100% повече, а капацитетът за производство може да се увеличим само 20%. Така че да има недостиг от около 50% до 80%.

Изключителният импулс за купуване може да продължи още три месеца, но се очаква поръчките да останат силни до девет месеца, дори когато търсенето от азиатските пазари започна леко да се забавя.

За да се справи, компанията коригира времето си на доставка от най-малко 30 дни до 150 дни.

Компанията гарантира, че всички свои клиенти получават справедлив дял от доставените допълнителни ръкавици.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ръкавици | коронавирус | nай-големият производител на ръкавици в света | Top Glove Corporation Bhd | Неодстиг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини