Още един град в Сицилия продава къщи за 1 долар

Имотът трябва да бъде възстановен в срок до 4 г.

Бивона
Бивона
Снимка: Wikipedia
16:46 27.11.2019
Много градове в Италия вече се надпреварват да продават евтини къщи, за да привлекат жители. Най-новата дестинация на тази сцена е Бивона - малко градче дълбоко в сърцето на южния остров Сицилия, което намалява ограниченията и предлага данъчни отстъпки на всеки, който иска да плати малко повече от един долар, за да купи един от дузината празни и разрушени имоти.

Както и в други италиански градове и села, предлагащи имоти на цената на еспресо, младите хора от Бивона напускат дома си в търсене на по-добри възможности в големите градове, оставяйки го обезлюден.

"През последните 40 години населението ни се е стопило наполовина. Днес ние сме едва 3800 жители", казва Анжела Каниндзаро, съветник по културните въпроси в Бивона, пред CNN. Планът, добавя тя, е да сe възстанови градът до неговия разцвет от 16-и век.

Както обикновено при тези сделки, се очаква купувачите да инвестират в ремонт и възстановяване на имота. Бивона предлага данъчни стимули за купувачите, които решат и да пребивават тук.

Други градове, включително сицилианските Мусомели и Камарата, изискват от купувачите на жилища на пазара за 1 долар да дадат $5 500 (5000 евро) като депозит, който се възстановява, ако новият собственик започне реновиране в рамките на три години.

Бивона предлага по-изгодни условия - депозит от едва 2750 долара и период на задължителното обновяване на имота до четири години.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Италия | продажба | имоти | къщи | Сицилия | Бивона

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини