Още един ресторант на Джейми Оливър затвори

Fifteen Cornwall обучаваше безработни да станат готвачи

Снимка: Fifteen Cornwall
10:48 13.12.2019
Ресторантът на Джейми Оливър Fifteen Cornwall затваря, излагайки на риск близо 100 работни места, съобщава Би Би Си.

Ресторантът, управляван от благотворителната Фондация Храна за Корнуол (Cornwall Food Foundation - CFF), ще затвори „след независим финансов преглед“.

Fifteen Cornwall, който отвори врати през 2006 г., обучава безработни хора да работят в кухнята му, близо до Нюкуей.

Групата ресторанти на Джейми Оливър влезе в процедура по фалит през май, като тогава затвориха няколко ресторанта от веригата Jamie's Italian.

Попечителите обаче казаха за BBC, че затварянето на Fifteen Cornwall не е свързано с процедурата по фалит.

Приблизително 70 работни места са застрашени в ресторанта, като се очаква да бъдат изгубени и 30 позиции в благотворителната организация.

Оливър каза, че е "изненадан и натъжен" относно последното закриване.

Изпълнителният директор на CFF Матю Томсън заяви: „Съжалявам дълбоко за загубата и страданието, което това съобщение безспорно ще причини“.

В изявление CFF казва: „Като ресторант за благотворителни и социални каузи ние имаме отговорности по отношение на благосъстоянието и защитата, които правим всичко възможно да разрешим. Разговаряме с партньори, за да намерим начин за продължаване на подкрепата, включително и тези за програмата ни за обучение и "Храна за промяна“.

На клиентите, които са резервирали посещения в ресторанта по Коледа, е било съобщено, че резервациите им са анулирани.

В изявление на уебсайта на ресторанта се казва, че тези, които са платили депозит за своята резервация, "са необезпечен кредитор".

Клиентите, които са платили с кредитна карта, „вероятно ще могат да предявят рекламация чрез техния доставчик на кредитни карти“.

„И двете организации винаги са били управлявани отделно от нас, но екипът свърши невероятна работа с програмата за стажантите, обучавайки над 200 готвачи и достигайки толкова много по пътя - така че това е огромен удар“, добави Оливър.

"Моите мисли са с всички засегнати."Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: закриване | затваряне | ресторант | Джейми Оливър | Fifteen Cornwall

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини