Samsung строи развоен център във Виетнам

Южнокорейската компания е най-големият инвеститор в страната

Снимка: БТА
07:30 02.03.2020

Samsung Electronics започна изграждането на център за изследвания и разработки на стойност 220 млн. долара във Виетнам, съобщи местното звено на южнокорейския технологичен гигант. Центърът в Ханой ще бъде завършен до края на 2022 г., се казва в съобщение на Samsung. В него ще работят между 2200 и 3000 души.

Samsung е най-големият чуждестранен инвеститор във Виетнам, като вложенията на компанията се оценяват на 17 млрд. долара.

Центърът е най-големият по рода си в Югоизточна Азия и ще засили научните възможности на компанията в области като изкуствен интелект, интернет на нещата, големите данни и 5G.

Виетнамското правителство по-рано в понеделник обяви началото на изграждането на центъра за научноизследователска и развойна дейност.

Износът на Виетнам на смартфони и резервни части, произвеждани най-вече от Samsung Electronics, нарасна с 4.4% през миналата година до 51.38 млрд. долара, сочат данните на правителствените митници, цитирани от Reuters.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | Самсунг | развоен център