Българските търговци ще продават пури със стар бандерол още 2 години

Финансовото министерство е отчело, че пурите, пуретите и тютюна за лула се продават по-бавно заради по-високата си цена

16:26 10.12.2019

Българските търговци ще могат да продават пури, пурети и тютюн за лула със стар бандерол още 2 години. Въпреки че тютюневите изделия със стар бандерол трябваше да изчезнат от пазара до 31 декември тази година, днес Министерството на финансите удължи гратисния период до 31 декември 2021 г.

Основната причина за удължаването на срока за изтеглянето на пурите, пуретите и тютюна за лула със стар бандерол е фактът, че това са обичайно скъпи стоки, които се продават по-бавно.

„В някои случаи при промяна на образеца на бандерол за  тютюневите изделия, периодът през който може да се реализират стоките облепени със стария образец е недостатъчен, което налага неговото удължаване“, обясняват от финансовото министерство.

С издадената от министъра на финансите Владислав Горанов заповед се създава сигурност за търговците, които ще могат да реализират в търговската мрежа наличните количества бавно оборотни стоки, облепени със стария образец на бандерол и няма да се наложи унищожаването на стоки, годни за консумация. Тютюневите изделия, които се продават в търговската мрежа са с платен акциз и удължаването на срока за реализацията им няма да окаже влияние върху приходите от акциз в бюджета.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Министерство на финансите | Владислав Горанов | пури | бандероли | министър на финансите | пурети | тютюн за лула

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ