Въпреки теча на данни: В НАП са раздадени над 30 млн. лв. бонуси през 2019 г.

По думите на Галя Димитрова 70 човека са били "наказани" с едно тримесечие без допълнително материално стимулиране

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
18:35 23.02.2020

Служители на Националната агенция за приходите (НАП) са получили над 30 млн. лв. бонуси за постигнати резултати през изминалата година, съобщава bTV. Материалното стимулиране се е случило на фона на безпрецедентния теч на лични данни.

В същото време НАП обжалва глобата от 5.1 млн. лв., наложена им от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) заради теча на данни.

Изпълнителният директор на приходната агенция Галя Димитрова заяви, че на 70 души са били спрени бонусите, но само за едно тримесечие. На следващото те са получили своите допълнителни материални стимули. 

„В тези 70 човека се включва целият ръководен състав на агенцията и всички колеги, които са пряко свързани с информационни системи и информационна сигурност - не са получили за едно тримесечие“, казва Галя Димитрова. 

Изпълнителният директор на НАП уточнява, че бонусите на въпросните хора са били „замразени” само за едно тримесечие, защото през следващите месеци „са положили извънредни усилия за оптимизиране на дейностите ни свързани с информационната сигурност“.

Според нея цялостните резултати, които агенцията е постигнала напълно обосновават бонусите, които служителите са получили. 

„Резултатите, които постигна НАП, които са резултат на всички на целия екип на НАП и са рекордни за миналата година - почти 24 млрд. лв. приходи и ръст от почти 3 милиарда – мисля, че това обосновава това, че служителите на НАП заслужават да получат бонуси“, казва Димитрова.

На въпрос дали усилената работа компенсира допуснатата грешка и изтичането на данни, Галя Димитрова отговори: „Говорим за неща, които няма как да сравняваме“.

 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НАП | Галя Димитрова | теч на данни | бонуси в НАП

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини