Всеки биопроизводител ще има електронен профил

В рамките на 10 дни биологичните оператори трябва да го потвърдят, за да получат плащания за Кампания 2019

Снимка: Pixabay
21:18 11.02.2020

До 14 февруари всички регистрирани биопроизводители ще получат писмо за създаден профил от контролиращите ги лица в Електронния регистър на биологичното земеделие. От Фонд „Земеделие“ съобщиха, че всички те ще имат 10 дни, за да потвърдят профилите си, което е условие за получаване на плащания за Кампания 2019 и да участват за прием през 2020 г. по мярка 11 „Биологично земеделие“ от ПРСР (2014-2020 г).

Операторите периодично трябва да проверяват дали профилът им е създаден и завършен. Целта е да проверят дали биологичните им обекти (площи, животни и пчелни семейства) са пълно и точно отразени. Ако открият неточности в данните трябва да поискат незабавно от своето контролиращо лице да ги отстрани, обясняват от ДФЗ.

Целта на регистъра е да се отразят изискванията на регламентите на ЕС, като се създаде възможно най-пълна база данни за дейността на всички оператори, които извършват биологично производство. Чрез него се осъществяват и задължителните уведомления, които контролиращите лица трябва да правят към компетентния орган (министърът), компетентното звено (дирекция „Биологично производство“) и БАБХ

Информацията в регистъра се въвежда от контролиращите лица, с които операторът има сключен договор за контрол и сертификация. При въвеждане на информацията контролиращото лице създава в регистъра профил на оператора, който ще спазва правилата на биопроизводството. Профилът включва личните данни на оператора, данни за биологичните обекти (площи, животни и пчелини) и наложени мерки.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: субсидии | биопроизводители | електронни профили

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини