7 забавни неща, които може да правите в пустинята

Какво ще кажете за сърфитане през пустинята?

Снимка: Pixabay
21:55 10.12.2019

Горещи дни и леденостудени нощи, опасни влечуги и прекалено малко питейна вода. Не е изненада, че пустините са сред най-плашещите места на Земята. За някои може би те никога не трябва да бъдат посещавани.

Но за всички почитатели на силните емоции, CNN избра 7 пустини, в които може да си прекарате чудесно, докато се забавлявате под яркото слънце и се наслаждавате на пясъка.

Намиб, Намибия: Конна езда

Най-старият пустинен регион в света ще ви заплени с изумителна красота, но определено не е за „хора със слаби сърца“.

Ако решите да посетите пустинята Намиб в Намибия, конната езда е сред забавленията, които не трябва да изпускате за нищо на света. Яздейки, ще преминете през планините Хакос, както и през множеството оазиси, които завършват на брега на Атлантическия океан в Свакопмунд.

Лахбаб, Обединени арабски емирства: Возене с джип

На по-малко от час път с кола от ярките светлини на Дубай, пустинята Лахбаб ще ви плени с красота и прилив на адреналин. Всеки турист, който си е планирал ексурзия до това кътче на Земята, трябва да се качи на джип, с които да обиколи пустинята.

Всичко, което трябва да направите, за да превърнете екскурзията си в едно незабравимо изживяване, е да се качите на специалните джипове, които се предлагат там, да се хванете здраво и да почувствате адреналина. Единственото, което трябва да избягвате е да се качите с махмурлук на джипа, съветва CNN.

Пустиня Сонора, Аризона: Поход

Ако искате по-малко интензивно изживяване в пустинята и възможността да се насладите на колкото се може повече природа, трябва да стигнете до Аризона.

Една от най-„живите“ пустини в света е Санора. Бавен поход през нея ще ви позволи да се насладите на „ботаническата градина на пустинята“ заедно с нейните обитатели. Има маршрути, които са доста дълги и изморителни, но има и доста по-кратни. Които в никакъв случай обаче не са по-малко впечатляващи.

Усака, Перу: Сноуборд

Ако любимият ви спорт е сноубордът, то определено това е място, което трябва да завладеете на борда. Пясъчният сърф може да се практикува навсякъде, където има пясъчни склонове. Всичко, от което се нуждаете е сърф дъска и много решителност.

Невада, Съединени щати: Делтапланеризъм

Какво по-добро място за поглед към безкрайните пейзажи на пустинята в Невада, отколкото от високо над него? Няма да се налага да се съобразявате с горещината, пясъчните бури или стръмните склонове, за да се насладите на красотата на пустинята, защото цялата й магичност ще бъде в краката ви - буквално.

Тар, Индия: Състезания с камили

Не се заблуждавайте от вида, който имат камилите, те могат да развият 64 километра в час. Състезанията с камили се провеждат на много места по света, но едно от най-големите събития е Фестивалът на камилите Биканер, който се провежда всеки януари в пустинята Тар в северозападна Индия.

Синайска пустиня, Египет: Каране на бъги

Двучасово пътуване с бъги през пустинята към Синайските планини ще ви преведе през открити равнини, дюни, долини и каньони с перфектната скорост, за да поемете в околностите.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | пустини | забавление

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини