Уорън Бъфет закрива един от вестниците си в САЩ

Местният Manassas News & Messenger ще затвори в края на годината и ще остави 33 души без работа

Вторият най-богат човек в САЩ - Уорън Бъфет ще закрие американския всекидневник Manassas News & Messenger. В местния вестник работят 33 служители, които остават без работа, пише Bloomberg. Изданието се притежава пряко от World Media Enterprises, която притежава 50 медии.

Освен това милиардерът ще съкрати допълнително други 72 души от друг свой вестник - Media General. Така общият брой на хората, които ще останат без работа достига 105 души. И двете медии се

Инвестиционният фонд на Бъфет - Berkshire Hathaway, който от своя страна притежава Media General и World Media Enterprises не вижда как в дългосрочен план ще поддържа жизненоспособността на местния вестник.

"Бизнес условията ни принудиха да закрием вестника", коментира главният изпълнителен директор на World Media Enterprises Дъг Хиемстра. "World Media остава положително настроена към локалните издания и да публикуваме новини и рекламно съдържание на различни платформи, които са полезни за нашите читатели", добавя той.

Бъфет има план да продаде сградата на News & Messenger, която се намира в близост до центъра на Манасас, щата Вирджиния. По неговите думи не се планират други съкращения на служители.

News & Messenger започва историята си през 1869 г. В момента вестникът се издава в региона на Северна Вирджиния и е с тираж между 10 и 11 хил. броя. Изданието се конкурира директно с Washington Post. Последният брой на вестника ще бъде издаден на 30 декември.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АЕЦ Белене | Уорън Бъфет | вестник

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини