Първият кристален хотел отваря врати в Ню Йорк (галерия)

Всичко в хотела е много чупливо

21:37 22.04.2015

Тази пролет френският производител на кристали „Baccarat” започва пускането на верига хотели с отварянето на първия в Манхатън – “Baccarat Hotel & Residences New York”.

Хотелът разполага със 114 апартамента, които „предефинират” разкоша -  столове с кожа от койот, стени с копринени линии, 17 полюлея, направени по поръчка, както и 15 000 отделни други елементи от кристал. Цените на стаите за нощувка започват от 899$ за вечер.

През 2016 г. “Baccarat”планира да разрасне бизнеса си и в Рабат, Мароко, а през следващите години предвижда да открие хотели в Дубай и Доха. От Business Insider са имали възможността да обиколят първият хотел.

Вижте как изглежда лукса:

Намиращ се на улица West 53, хотелът включва елементи, които комбинират класическо парижко наследство с модерни, изчистени естетически линии от Ню Йорк.

Ето и снимки от ресторанта...

Двуетажният бар...

Повече от 15 000 елементи от кристали на „Baccarat” можете да откриете в целия хотел.

Това е част от общата площ на хотела.

Ето и един от 17-те полюлея, направени по поръчка.

През 19-и век “Baccarat” започва да експериментира с кристали. Впоследствие компанията открива, че добавянето на пудра от 24-каратово злато към кристала води до смяната на цвета му в рубинен.

Това е един от минибаровете, разположени във всяка стая.

Снимка от спалните помещения...

До всяко легло стои книга, в която е скрит смартфон, който може да контролира функциите на стаята.

Гостите могат да контролират осветлението, температурата и телевизора от устройството, както и да го използват, за да повикат рум сървис.

Естествено, детайли от кристали на “Baccarat” се откриват във всеки ъгъл на стаята...

Дори поднос от кристал.

Снимка от стенен „свещник”...

За гости с афинитет към лукса, разполагащи с няколко хиляди долара за харчене, “Baccarat Hotel & Residence New York” блести с пищността си и изпъква над останалите хотели в Ню Йорк.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: лукс | ню йорк | Бял дом | Халкидики | Фолоруншо Алакиджа

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини