Стар канал отворил дупката на "Черни връх"

Вече се възстановяват нарушената настилка и тротоарите, обявиха от общината

Снимка: Фейсбук Антоан Великов
15:14 04.06.2015
Стар канал, който не се използва от години, е причина за образувалата се каверна на бул. Черни връх" тази сутрин. Това съобщи арх. Влади Калинов, директор на "Контрол по строителството" в Столична община, предаде БГНЕС. Проверка на дирекцията е била направена днес съвместно с конструктори, геолози, както и с проектанта на обекта.

Издадено е и предписание на строителите да изолират съоръжението. Фирма "Софийска вода" е ангажирана с предприемането на конкретни мерки по съоръжението.

Дупката се отворила в района на бившия завод „Витоша” тази сутрин, алармираха столичани пред Дарик. На ръба й като по чудо са останали два автомобила и не са се сринали в нея. По-късно те са преместени на сигурно място със специализирана техника.

От пресцентъра на Столична община съобщиха, че вече се възстановява нарушената настилка по тротоара в участък на бул. „Черни връх”. Екипи на строителните фирми, изграждащи метрото в участъка от бул. „Джеймс Баучер” до кв. „Хладилника” работят по възстановяване на тротоара. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | метро | Метро кеш енд Кери

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини