Забраниха смартфоните на бразилските военни

Неспазването на разпоредбата ще се счита за тежко нарушение

21:22 15.10.2015

Лидерите на военната полиция на Рио де Жанейро в Бразилия, обявиха указ, който забранява на войници и офицери да използват смартфони и таблети по време на служба. Според документа, неспазването на тази разпоредба ще се счита за "тежко нарушение", както и ще бъде причина за "проверки на различни нива срещу войника".

Според неговите автори такива популярни приложения за смартфони като WhatsApp, както и различни чатове в социални мрежи, не трябва да се използват за служебни цели.

"За комуникация между тях трябва да се използва служебното радио, следвайки това правило, служителите на военната полиция са пълноправни участници в голямата система на обществената сигурност" - се казва в съобщението, предава ТАСС.

Според неговите автори такива популярни приложения за смартфони като WhatsApp, както и различните чатове в социални мрежи не трябва да се използват за служебни цели, въпреки тяхното удобство.

"Това не пречи на изпълнението на задълженията, но поставя под въпрос безопасността, ефективността и качеството на обслужването" - вярват във авторите на указа.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: забрана | смартфони | Бразилия | Гдбоп | Игор Левин | холограма

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини