Боливия отказа пилетата на Бил Гейтс

Страната е една от най-бедните в света, но не иска помощ

18:13 17.06.2016

Боливийското правителство отказа предложението на Билг Гейтс да им подари 100 хиляди кокошки. То бе възмутено от действието на милиардера.

Преди дни Бил Гейтс реши да дари хиляди малки кокошки за развиващите се страни чрез Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, която се бори с бедността в света.

"Смятам, че това е грубо, защото за съжаление някои хора, особено тези от империята (САЩ, бел.АФП), продължават да гледат на нас като на просяци. Ние не зависим от кокошките, имаме добър напредък", заяви пред журналисти министърът на развитието на селските райони Сезар Кокарико. Той коментира, че народът на Боливия е достоен и умее да работи. 

Фондацията „Бил и Мелинда Гейтс” си партнира с неправителствената организация Heifer International за доставката на 100 хиляди пилета в десетки развиващи се страни.

"Изглежда доста очевидно, че всеки, който живее в крайна бедност ще е по-добре, ако има кокошки”, увери филантропът, който управлява цяло състояние от 75 милиарда щатски долара. С този вид предложения "ни възприемат все като страните от третия свят, нещастни, и тази гледна точка заслужава общия протест на населението”, каза боливийският министър, за да се обоснове избора на Боливия да откаже кокошките, предаде БГНЕС.

Икономиката на Боливия преживя силен растеж след идването на власт на социалистическия президент Ево Моралес, първият лидер от индиански произход на страната, която национализира добива на петрол и газ през 2006. Но южноамериканската страна си остава една от най-бедните в света, с близо 40% от населението, което живее под прага на бедността според Световната банка.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: помощ | правителство | бедност | бил гейтс | обработка | Дунарит | разследване по GDPR

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини