Горанов зове българите да харчат повече

Според него хората трябва да преодолеят склонността към спестяване на всеки лев

Снимка: Стоян Йотов
12:36 25.04.2016

Възлово за растежа на българската икономика е състоянието, в което хората ще започнат да харчат и преодолеят склонността към спестяване на всеки лев, който бъде заработен. Това минава през създаване на усещането за финансова и политическа стабилност. Хората днес харчат толкова, колкото очакват да изкарат утре.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по време на дискусия, част от организираната от КРИБ кампания „Да! на българската икономика“, пише Kmeta.bg.

„Претенциите на превозвачите са основателни, но трябва да намерим правилното решение – такова, благодарение на което българската икономика да не страда. Следва да си отговорим на въпроса дали е редно по балкански да върнем на съседа за неудобството, което ни е причинил“, заяви Горанов по повод намеренията на транспортни компании да блокират границата с Гърция като отговор на блокадата от зимата.

„Тенденциите за подобряване на бизнес средата се отчитат и от самия бизнес. За пръв път от доста време очакванията в индустрията надминават тези в други сектори. Това доказва, че кризата е преструктурирала българската икономика“, коментира министърът на финансите. „Хубаво е, че българската икономика излиза на чуждите пазари, но се нуждаем от дългосрочна перспективност и повишаване на вътрешното потребление“, заяви Горанов.

„Правителството трябва да започне да харчи толкова, колкото изкарва. Очакванията на много хора все още са за това, че държавата може да организира и плати всичко. Това бе така допреди 26 години и трябва да работим, за да изкореним това мислене у българина“, каза Горанов.

Финансовият министър коментира още, че честите смени на ключови административни ръководители уврежда качеството на работата на самата администрация.

„Поемам агажимента, че данъната система няма да бъде изменяна, както и че всички ще бъдат равно третирани, защото правилата и добрата бизнес среда са двата фактора, които могат да помогнат за развитието на вашия бизнес“, обърна се към членовете на КРИБ Горанов.

Четете още интересни новини на Kmeta.bg
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финанси | компании | бизнес | Владислав Горанов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини