Индийски град пуска въжени таксита (снимки)

Проектът за 136 млн. долара очаква инвеститори

22:15 12.04.2016

Индийският град Гургаон с почти едномилионно население откри нов начин да се справи с ужасяващия трафик. И това са въжените кабинки-таксита Metrino - personal rapid transit (PRT).

В следващите седмици правителството в Индия ще открие тъга за финансиране на проекта от големи корпорации, пише „Таймс ъв Индия”.


Когато бъде завършен – предвижда се да е през тази година – проектът ще включва 16 станции по отсечката от 8 мили между Ню Делхи и Гургаон.

Всяка таксиметрова кабинка ще събира петима пасажери, ще бъдат пуснати 1100 такива кабинки. Цифрата е малка и едва ли ще е решение на проблема с натоварения трафик.


Но хората ще имат възможност да доплатят допълнително, за да ползват експресна кабинка, която няма да спира между началната и финалната точка на пътуването, пише „Бизнесинсайдър”.

Обикновената услуга ще е като обичайния градски транспорт. Пътниците ще изчакват на станциите, преди да се качат в кабинките, като всяка от тях ще се движи по издигната писта със скорост до 40 мили в час.


Според условията компанията, която ще инвестира в изграждането на PRT-системата, ще си възвърне парите от продажба на билети в идните 25 години.


Очаква се целият проект да струва 136 млн. долара.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: проект | финансиране | градски транспорт | Индия | уведомление

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини