Апенините са пропаднали с 40 см след земетресенията в Италия

През последните два месеца в Италия имаше три силни земетресения

09:19 31.10.2016

С около 40 сантиметра се е понижила височината на планините, разположени в центъра на Апенинския хребет, съобщават специалисти от Института по геофизика и вулканология в Италия. Причината е земетресенията в страната през последните два месеца. 

Учените смятат, че след природните бедствия, поразили централната част на Италия на 24 август и 26 октомври, Апенините се разширяват към бреговете на Адриатическо и Тиренско море, като по този начин подпират Алпите, които от своя страна се издигат.

Вчера сутринта централната част на Италия бе разлюляна от силно земетресение с магнитуд 6,5 по Рихтер. то е в резултат на продължаващата сеизмична активност, започнала на 24 август, когато бе регистриран подземен трис с магниту 6,0 в района на градовете Аматриче, Акумоли и Аркуата, съобщава БНТ. 

За последните два месеца в Италия имаше три силни земетресения. Първото, на 24 август, взе близо 300 жертви. На 26 октомври два подземни труса с магнитуд 5,4 и 5,9 предизвикаха разрушения в редица градове, но нямаше смъртни случаи. Благодарение на това, че населените места там бяха напълно евакуирани, вчера също бяха избегнати жертви.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Италия | жертви | Ди индъстри | интериора | Северена Македония