Атентат във Великобритания е въпрос на време

Страната може да е следващата цел на терористите след Франция и Германия

12:29 01.08.2016

Великобритания не може да бъде напълно защитена срещу тероризъм и нападения, подобни на тези, станали неотдавна в Европа. Въпросът вече не е дали ще се случи подобно нещо, а кога, заяви шефът на лондонската полиция Бърнард Хоган-Хау, съобщи Reuters.

Британците са все по-притеснени дали няма да са следващата мишена на нападатели след неотдавнашните атаки в Германия и Франция, някои от които бяха свързани с ислямисткия тероризъм.

„Усещам и разбирам този страх. Като полицейски офицер, натоварен със задачата да предотвратя подобна атака, знам, че искате да ви успокоя. Но опасявам се, че не мога да го направя напълно“, заяви Хоган.

Той припомни, че от 2 години във Великобритания има въведено сериозно ниво на опасност от терористични атаки и то остава такова.

Това означава, че нападение е доста вероятно. Въпросът, който можем да зададем, е кога ще бъде извършено, а не дали ще бъде извършено“, предупреди полицейският ръководител.

Новоназначеният държавен министър по сигурността Бен Уолас се е срещнал със собствениците и компаниите оператори на най-големите търговски центрове в страната, за да обсъди с тях техните планове за сигурност.

Британските специални служби водят разследвания поне по 4 дела, свързани с подготовката на терористични нападения в Обединеното кралство на фона на активизирането на ислямския тероризъм, съобщи в. Sunday Times.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | атентат | тероризъм | нападения | Амазон Травел | Румяна Кючукова | сигурност на мобилните мрежи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини