И Fiat Chrysler ще инвестира в заводите си в САЩ

Компанията ще инвестира 1 млрд. долара в два завода

Автомобилният производител Fiat Chrysler ще инвестира 1 млрд. долара в два съществуващи завода в САЩ, с което ще открие нови 2000 работни места в САЩ.

Fiat Chrysler планира да похарчи парите през следващите три години, за да модернизира заводите на компанията в Охайо и Мичиган,където ще произвежда три нови модела от марката си Jeep, съобщава WSJ.

Избраният с обещанието да върне работни места в промишлеността в САЩ Доналд Тръмп, активизира през тази седмица атаките срещу гиганти на автомобилната промишленост, обвинени, че местят свои заводи в Мексико, за да намалят разходите за производство автомобили в Съединените щати.

Последно Тръмп критикува General Motors и Toyota Motor за производството на превозни средства в Мексико, някои от които са предназначени за продажба на пазара в САЩ.

Също остро критикувана от новоизбрания президент, американската Ford реши миналата седмица да се откаже от изграждането на завод в Мексико, за да инвестира в своите съществуващи заводи в Мичиган и да създаде 700 работни места.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | работни места | инвестиции | Доналд Тръмп | абонаменти | разцепен

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ