Петролът поскъпна до $47.40 за барел

Доларът поевтиня преди речта на Йелън

Доларът поевтиня по време на вчерашната търговия, тъй като инвеститорите закриват част от позициите си преди годишното събиране на централните банкери, което ще се проведе в Джаксън Хоул, щата Уайоминг.Последните икономически данни от САЩ внасят нова порция оптимизъм, след като поръчките на стоки за дълготрайна употреба са се увеличили с 4.4% през юли. Предварителните прогнози на икономистите бяха за ръст от 3.4%. Молбите за помощи за безработни също бележат понижение, достигайки 261 000 при предварителни очаквания за 265 000.

След излизането на данните вероятността Фед  да повиши лихвите през септември вече се оценява на 24%, а за декември -  на 57%, според  данни на  FedWatch.Еврото успя да нарасне с 0.3 на сто спрямо зелените пари до 1.1293. Единната валута поскъпна въпреки незадоволителните данни за германския IFO индекс.Срещу йената щатската валута се търгуваше на нива от 100.49. През настоящия месец двойката USD/JPY се движи в тесни граници от 99.55-102.83. Някои пазарни участници виждат възможност и за рали в зависимост от това какво ще каже председателят на Фед Джанет Йелън на днешната конференция.

Спокоен ден на дълговите пазариВ САЩ бяха пласирани 7- годишни облигации на стойност 28 млрд. долара при коефициент на покритие от 2.38. За сравнение средният коефициент на покритие за последните десет сделки е 2.51. Непреки участници в аукциона бяха чуждестранни централни банки както и взаимни фондове, с дял от 58.3% при средно 60.7% за последните десет сделки.

Ново понижение за златото

Златото записа нов спад, притиснато от добрите данни от САЩ. Спот цената на благородният метал се понижи до 1322.26 долара за тройунция. Фючърсите със срок на доставка през декември отчетоха спад от 0.4 на сто до 1324.60 долара.Останалите благородни метали също завършиха търговията на червена територия. Среброто спадна с 0.13 на сто до 18.59. Платината загуби 0.6% от стойността си, поевтинявайки до 1074.50 долара. Паладият се представи най-слабо, след като цената му се понижи с един процент, достигайки 688.20 долара за тройунция.Медта загуби половин процент от стойността си, достигайки 208.50 долара.Петролът поскъпна, след като енергийният министър на Саудитска Арабия заяви, че замразяването на добивите би имало положителен ефект за петролния пазар. Това става след като от Иран заявиха намерението си да участват на срещата през следващия месец.

Фондовите пазари затвориха на червена територия

На Уолстрийт водещите индекси записаха понижение. Dow Jones спадна с 0.2%, а S&P 500 и Nasdaq загубиха по 0.1% от стойността си. Компаниите от здравния сектор бяха най-слабо представилите се. Акциите на  Mylan NV спаднаха с 0.7%. В същото време книжата на Tiffany & Co скочиха с 6.4% след по-добри от очакваното резултати за последното тримесечие.В Европа индексът Stoxx Europe 600 загуби 0.6 на сто от стойността си. Немският Dax 30 бе сред най-зле представилите се, след като се понижи с почти един процент до 10 530 пункта. Индекса на сините чипове за Еврозоната EuroStoxx 50 поевтиня с половин процент до 2 988 пункта.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: петрол | долар | валута | пазари | злато | йена | суровини | Цар Борис | възпоминателна монета

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини