10 причини да не посетите Гърция

Достатъчно убедителни ли са, за да се откажете от почивката си там?

15:44 22.01.2017
Гърция е изключително популярна дестинация за туристи от цял свят. Гръцките острови привличат милиони посетители всяка година, но както всяко едно нещо, така и почивката в Гърция има две страни - положителна и отрицателна. Изданието lets-travel-more.com представя 10 причини, които биха ви спрели (или пък не) да посетите тази страна, но дали те са достатъчно убедителни, това ще прецените вие. 


10. ВреметоКлиматът в Гърция е влажен средиземноморски и ако не сте любители на топлото време, това определено не е вашата дестинация. Температурите през лятото често надвишават 40 градуса по Целзий и местните избягват да излизат навън. Но ако харесвате слънце, този климат е идеален за плуване и плажуване. 


9. ПлажоветеПлажовете в Гърция са известни по целия свят със своите девствени пясъци, което ги прави предпочитани от редица чуждестранни туристи. Това обаче вече не е съвсем така и голяма част от тях през последните години са пълни с хора. Не е сигурно, че ще заварите идилията, която си представяте.


8. ХранатаВкусното месо в гирусите, местният зехтин и фета сиренето, са част от продуктите, които можете да опитате там. Но това достатъчно ли е за една "вкусна" почивка?


7. Нощният животНощният живот е Гърция е различен. Не за всеки турист той е предпочитан и забавен, особено типичните за страната бозуки барове, в които се свири жива музика с традиционни гръцки инструменти и се хвърлят цветя. 


6. ИсторияГърция е известна в цял свят с богатата си история и стотиците древни храмове и руини. Но те са подходящи предимно за хора, които харесват археологията и културата. Някои от храмовете са добре запазени, а други са просто едно празно пространство, с малко останали руини.


5. Гръцката музика и танциТанцуване в кръг, хванати за ръце и слушайки традиционни гръцки инструменти. Музиката и танците са красиви и атрактивни, но определено няма да се харесат на всеки. Разбира се има и барове с модерна музика, за хората, които ще се отегчат след първия час, тъй като не владеят гръцките танци.


4. Гръцките островиТе са една от най-съблазнителните причини да посетите тази страна. Островите на Егейско и Йонийско море са любима дестинация за лятна почива с техните райски плажове. Те обаче са силна сеизмична зона и почти всяка седмица има земетресения. Тази година част от островите бяха залети от големи наводнения, а мощните бури са ежедневие. 


3. АкрополътТова е една от най-емблематичните забележителности в света. Истината обаче е, че тя трябва да се избягва, освен ако не искате да прекарате един ден чудейки се на един шедьовър на древността. Бихте ли искали това?


2. МиконосМиконос е един от най-известните острови в Гърция. Той е популярен най-вече с нощния си живот и купоните до сутринта. Боядисаните в бяло сгради отвличат вниманието на посетителите и не успяват да се насладят на красивата природа, освен ако не се разходят из по-девствената част на острова. 


1. СанториниКой не е чувал за най-красивите залези в света? Те могат да се видят на остров Санторини, който също предлага красиви гледки и бяла приказка. Природата тук също не се забелязва особено, но на фона на тези красиви залези, дали ще забележите това?Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://lets-travel-more.com/

Етикети: Гърция | туристи | почивка | Лазурния прозорец

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини