10-те най-опасни ресторанта в света

Те определено са за хора, които обичат силни усещания

21:21 10.01.2017

По света има най-различни типове заведения за всеки вкус. Някои от тях предлагат различна обстановка, която обаче може да бъде доста опасна за хора, изпитващи страх от височини, затворени пространства, тъмни помещения и други. Вижте списък с най-опасните ресторанти в света, изготвен от изданието lets-travel-more.com:

10. Fannie BAY е сключил Pizza


Позициониран в Дарвин, Австралия, този пица ресторант попада сред най-опасиите в света, защото готвач умира по време на работа. Това се случва в много натоварена смяна, но по-шокиращото е, че никой от персонала не се е втурнал да му помогне, или дори да премести тялото му от пътя.

 

9. Mt. Huashan Tea House


Тази чайна предлага най-добрия чай, който можете да опитате, но стигането до нея е доста екстремно. Тя е разположена на 7087 фута над морското равнище в провинция Шанси, Китай. За да се насладят на чая, гостите трябва да преминат през смъртоносна пътека.

 

8. Ithaa Undersea Restaurant


Ресторантът се намира на Малдивите и определено не е за хора, страдащи от клаустрофобия, както и за хора, които не желаят да бъдат потопени 16 фута под морската вода. Заведението е с форма на тунел и предлага 270-градусова гледка на океана.

 

7. Unsicht-Bar


Хората, които търсят различно преживяване по време на вечеря, могат да посетят Unsicht-Bar в Берлин, Германия. Но той определено не е за хора, които се страхуват от тъмно. Гостите, които се хранят в него са ескортирани до трапезарията в пълен мрак, където не се допускат мобилни телефони.

 

6. Lainio Snow Village Ice Restaurant


Направен в един от ледените хотели във Финландния, този ресторант изисква да бъдете добре облечени ако решите да се храните в него. Освен това, храната също се сервира студена, а стените, столовете и масите са направени от лед.

 

5. NINJA New York


Мястото наподобява типичен японски ресторант отвън, но вътрешността му е лабиринт с клетки и стаи с не много светлина. Сервитьорите са облечени в костюми на нинджи и носят в себе си мечове. Цените започват от 100 долара на човек.


4. Вечеря в небето


За хората, които се страхуват от височини, това място не е никак препоръчително. Ресторантът е  разположен в Брюксел, Белгия. Гостите му се хранят във въздуха, вдигнати от 200-тонен кран и седейки на стол, зад който няма стени, а гледка към града.

 

3. Alcatraz ER


Заведението се намира в Токио, Япония и както посочва името му, е затвор. Хората се хранят в затворнически килии. Ястията се сервират в купички под формата на бъбрек, а в коктейлите може да срещнете протези.

 

2. Yellow Treehouse Restaurant


Построен на дърво, ресторантът се намира на 10 метра от земята. Той е предпочитано място от любителите на дървени къщички. Разположен е в средата на гората в Нова Зеландия. Бил е отворен за гости само за три месеца, след което е затворен.

 

1. Muru Pop-Down Restaurant


Този уникален ресторант се намира във Финландия и е на 280 метра под земята. Разположен е в една мина, а гостите достигат до него с асансьор. Хората с клаустрофобия не биха издържали дори минута на това място без никаква естествена светлина. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://lets-travel-more.com/

Етикети: Бангладеш | МЕРКОСУР

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини