"Галъп": Само 37% от българите са почивали това лято

68 на сто са избрали българското Черноморие

Снимка: Economic.bg
17:46 29.08.2017
Българското Черноморие е предпочитана дестинация за почивка от нашенците това лято, показват данни на "Галъп Интернешънъл", според които 68% (1,3 млн. души) от гражданите на България са избрали родното море за своята лятна ваканция. 

Само 37% от българите (около 2 млн. души) са били на лятна почивка през тази година, показва още проучването. До края на сезона предстои още 500 хил. българи да посетят Черноморието ни. Най-голям е делът на младите хора - до 30-годишна възраст. 

В чужбина през това лято до този момент са почивали около 350 хил. българи. Още близо толкова ще отидат на почивка извън България до края на сезона. 

Извън Черноморието са почивали или им предстои да почиват около 700 хил. пълнолетни българи. Над 60 на сто от тях ще отидат извън мястото, където живеят.

Над 50% от пълнолетните граждани на България одобряват дейността на Министерство на туризма, показва още изследването на "Галъп", а окооло една трета са по-скоро критично настроени. 80 на сто от интервюираните подкрепят контрола по плажовете на ведомството. 

Българските граждани искат спазване на правилата по Черноморието и в курортите ни, както и поддържане на реда от страна на държавните и общински органи. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | туристи | почивка | данни | черноморие | Галъп

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини