"Мария" остави Пуерто Рико без ток

Близо 80% от сградите са разрушени, днес стихията се насочва към Доминиканската република

Снимка: Twitter
07:17 21.09.2017
Ураганът "Мария" опустоши Пуерто Рико и остави цялата страна без ток. Чудовищната буря, преминала с близо 250 км/ч, е най-силната, минавала през острова от 100 години насам. Тя предизвика и големи наводнения и разрушения.

Заради ураганните ветрове спасителните мисии за момента са невъзможни, но след разузнавателен полет на Центъра за спешни ситуации на Карибите щетите са оценени приблизително. Според данните 70-80% от сградите са напълно унищожени.

Губернаторът на Пуерто Рико Рикардо Росело коментира пред CNN, че щетите по електрическата мрежа са толкова сериозни, че възстановяването им може да отнеме месеци.Очаква се "Мария" да премине днес край североизточния бряг на Доминиканската република. Силата на урагана вече е от втора степен.

Стихията отне досега живота на най-малко двама души в Гваделупа и на седем на остров Доминика, където 90% от сградите са разрушени, пише "Телеграф".

Това е вторият ураган, който преминава над региона в последните седмици, след разрушителната "Ирма" отново от пета степен.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ураган | разрушения | Пуерто Рико | Мария