Новите модели на Aston Martin ще бъдат хибридни

От компанията ще са готови с новите двигатели до средата на 20-те години

20:14 29.08.2017

Британският автомобилен производител Aston Martin обяви, че планира да произвежда цялата си гама от шест автомобила с хибридни двигатели.

Изпълнителен директор д-р Анди Палмър е потвърдил информацията и коментирал пред Financial Times, че ще са готови с новите двигатели до средата на 20-те години, а 25% от всички автомобили да бъдат напълно електрически „до края на следващото десетилетие".

През юни компанията обяви, че през 2019 г. ще произведе първия си изцяло електрически автомобил RapidE в с ограничено количество от 155 автомобила. Цената на модела ще започва от около 200 хил. долара.

"Двигателят с вътрешно горене е в сърцето на Aston Martin повече от век и ще продължи да бъде и за идните години", коментира Палмър, но според него RapidE ще покаже визията, желанието и способността на компанията успешно да прегърне радикалната промяна.

Компанията планира да не доставя електрически системи, а ще развие собственото си производсто. Aston Martin е част от дълга редица автопроизводители, които обявяват плановете за „електрификация“. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Aston Martin | модели | хибриди

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини