Президентът иска регистър на българите в чужбина

Според Румен Радев така ще се улесни комуникацията със сънародниците ни зад граница

11:09 23.09.2017
Президентът Румен Радев има намерение да създаде регистър на българите и българските общности в чужбина. Така според него ще има връзка между тях и браншовите организации, образователните институции и бизнеса в България. Той обяви идеята си по време на среща с представители на българската общност в Ню Йорк.

Според държавния глава този регистър ще улесни комуникацията със сънародниците ни зад граница за използването на тяхната професионална експертиза и опит.

"В глобалния свят една държава не може да съществува сама - финанси, инвестиции, технологии, научен и културен обмен, всичко е свързано. И когато вие успявате, това е успех и за България", е казал Радев, цитиран от президентската пресслужба.

"За мен България ще е успяла, когато кажете на вашите деца да се върнат, за да учат и работят в нея", заяви президентът. Румен Радев добавил, че има какво да се направи, за да се създаде много по-голямо доверие в българските институции, чувство за справедливост в обществото и за свобода от корупционни схеми при възлагането на обществени поръчки.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: регистър | Румен Радев | българи зад граница

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини