„Екопак“ монтира предпазни механизми на контейнерите си

Рециклиращата компания е оборудвала 131 пластмасови кофи със заключващи механизми

11:26 27.10.2017
Компанията за рециклиране на отпадъци от опаковки „Екопак България“ АД инсталира специални заключващи механизми на жълтите контейнери за разделно събиране на пластмаса и метал във Велико Търново. Оборудването е разработено от екипа на организацията с цел ограничаване на вандализма и набезите.

След поставянето на механизмите се очаква количествата рециклируеми суровини да се увеличат, да се предотврати обръщането на контейнерите и замърсяването. Тези ключалки са монтирани на всички 131 жълти контейнера, намиращи се в града, както и в селата Шереметя и Арбанаси.

Инвестицията е на стойност близо 30 хил. лв. Кампанията на „Екопак“ има за цел да оптимизира системата за разделно събиране на отпадъци, въведена съвместно с община Велико Търново.

Такива системи вече има въведени в четири района  на София и в Хасково, като анализите показват, че резултатите са много добри.

От „Екопак България“ призоваваме гражданите на Велико Търново да пазят контейнери и да изхвърлят отпадъците от опаковки разделно, така ще се намали депонирането на рециклируеми суровини, ще се увеличи рециклирането им и ще се спестят повече природни ресурси.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: разделно събиране | контейнери | Екопак | Екопак България | заключващи устройства

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини