Хювефарма – успех на глобално ниво

Чрез развита мрежа за директни продажби и дистрибуция дружеството реализира своите продукти в близо 100 държави

10:57 01.04.2018
Хювефарма е глобална фармацевтична компания с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина. Хювефарма се разраства през годините вследствие на активна вътрешна експанзия и редица стратегически придобивания. Ефективната структура, съчетана с приноса и отдадеността на висококвалифицирани и опитни специалисти в областта на научнo-развойната дейност, производството, регулаторната сфера, маркетинга и продажбите, позволяват на компанията да предлага конкурентни и изгодни решения на своите партньори. Отличното познаване на нуждите на клиентите в едно с политиката на Хювефарма да предлага продукция с безкомпромисно качество са ключови предпоставки за постоянен растеж.

Чрез развита мрежа за директни продажби и дистрибуция дружеството реализира своите продукти в близо 100 държави като търговските му офиси осъществяват директна връзка с всеки клиент. Компанията разполага с представителства в България, Белгия, Полша, САЩ, Китай, Тайван, Тайланд, Русия, Индия, Бразилия, Турция, Мексико, Япония и Южна Африка и управлява производствени компании в различни страни от Европа и отвъд континента. Заводите в България, Италия и САЩ реализират своята продукция на глобалния пазар, а тези в Турция и Индия произвеждат за местните пазари.

Зад тези производства стои дълга история, традиции и специализиран опит. Придобиването на ноу-хау и експертиза във ферментационното производство води началото си през 50-те години на миналия век с основаването на производствата в Пещера, Разград и Ботевград. Днес тези заводи са обект на непрестанно разширяване и модернизация. Реализират се мащабни инвестиции в последно поколение техника и оборудване. Внедрените системи за качество и големият брой международни сертификати са в основата на производство на качествени продукти на световно ниво.


Интернационалният управленски екип на Хювефарма® има ключова роля в успеха на компанията на международните пазари. През последните две години Хювефарма® закупи активи на фармацевтичния гигант Зоетис под формата на продуктови брандове, регистрации и производствени площадки в САЩ. Компанията придоби от световноизвестния концерн Санофи завод за производство на активни фармацевтични субстанции в Италия и създаде собствени дружества в Мексико, Япония и Южна Африка. Така дружеството разшири своето глобално присъствие с цел да отговори на пазарните промени и изисквания. Развиването на глобално, конкурентно и гъвкаво производство позволява предлагането на впечатляващо продуктово портфолио с регистрации по целия свят.

 През 2017 година стартира и изграждането на нов ферментационен завод в Биовет Пещера като инвестицията възлиза на 150 млн. евро. След влизане в експлоатация на новата производствена мощност производственият капацитет на Биовет ще се увеличи с 50% и ще може да отговори на нарастващото търсене на продуктите на фирмата. Хювефарма® работи и по разработването и производството на широка гама ваксинни продукти.


Хювефарма® си е поставила мащабни дългосрочни цели за постигане на глобално лидерство в областта на ветеринарната медицина и здраве, предлагайки на своите клиенти продукти от най-високо европейско качество.

Текстът е част от книгата "Успешните компании" 2018.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Биовет | Хювефарма | успешните компании

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини