КНСБ обяви национален протест на 27 октомври

Искането ще е за ръст на заплатите от поне 10% догодина

16:46 19.10.2017
Конфедерацията на независимите синдикати в България чКНСБ) организира национален протест в София на 27 октомври 2017 г. (петък). Новината съобщи на извънреден брифинг в централата на профсъюза председателят на организацията Пламен Димитров.

Протестът ще бъде с две спирки – пред Министерския съвет и пред седалището на една от работодателските организации у нас - Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). 

Основно искане е за увеличение на заплатите с поне 10%, а на места и с 15%, каза синдикалният лидер.

Предвижда се протестът да е многохиляден, а шествието да тръгне в 11,30 ч. от храм-паметника "Александър Невски" в столицата. За събитието са мобилизирани 6000 души.

Ръководството на другия голям синдикат- КТ "Подкрепа", в последния момент се отказало от участие в протеста.

Димитров бе категоричен, че протестите са единствено и само с искане за увеличение на доходите догодина и нямат никакъв политически привкус.

Той посочи също, че хората са разгневени от предложението на правителството през първите 3 ни на болничния да се плащат само 50% от заплатата.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Пламен Димитров | КНСБ | заплати | увеличение | национален протест

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини