МВР: Обстановката в страната е нормална

В цялата страна са осигурени екипи, които на място следят най-застрашените участъци.

10:00 03.12.2017
Въпреки предупрежденията за лошо време, силни валежи и вятър обстановката в страната е нормална. В София пожарните и спасителните екипи са реагирали на над 80 сигнала, извършени са 60 отводнявания. По-критична точка остава яз. Суходол, където на място има екип с хидромодул на  ССОД. Нивото на водоема, към момента е в норма. При необходимост се изпуска контролирано.Обстановката се нормализира в останалите критични участъци. 

Продължава контролът по критичните точки на нивата на реките и язовирите. 

В Кюстендил, където снощи е обявено частично бедствено положение  са получени общо 19 сигнала за усложнена обстановка в областта. Въведен е план за защита при бедствия в част „Наводнение“. В следствие на наводнение, предизвикано от повишаване нивото на река Бистрица в района на с. Гърляно и с. Долно село. Заради проливните дъждове на територията на община Смолян и пълноводието на р. Черна и р. Бяла, е обявено бедствено положение на територията на цялата община. Мобилизирани са фирми, разполагащи с подходяща техника за отпушване на дерета и корита на реки.Към момента обстановката е нормална, водите в речните корита са повишени, но няма преливане на водоеми. 

В цялата страна са осигурени екипи, които на място следят най-застрашените участъци.
 Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: МВР | бедствено положение | сигнали | райони | дъжд | реки | отводянвания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ