Британската печатница De La Rue ще съди Лондон заради паспортите

Правното обжалване е свързано с решението на Великобритания след Brexit френска компания да произвежда паспортите

Британската печатница De La Rue ще оспори решението на правителството в Лондон новите сини паспорти да се правят във Франция, пише Business Insider. Компанията, която в момента прави паспортите на британските граждани, ще обжалва решението на Лондон да бъде сключен договор за 490 млн. паунда (559 млн. евро) с френската фирма Gemalto за производство на новите документи след Brexit.

De La Rue ще оспорва твърдението на правителството, че решението е продиктувано от желанието да се осигури „най-високото качество и техническа сигурност”. Въпреки че впоследствие британските власти признаха, че от Gemalto са предложили по-ниска цена за правенето на паспортите, от De La Rue смятат, че първоначалното обяснение им уронва престижа.

Паспортите, които ще се издават, след като Обединеното кралство излезе от Европейския съюз, ще бъдат със синьо-златисти корици, вместо със сегашния цвят бордо.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: De La Rue | британска печатница | британски паспорти | производител на паспорти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини