Ураганът "Офелия" достига Великобритания и Ирландия днес

Очакват се ветрове от 140 км/ч

10:44 16.10.2017
Ураганът "Офелия" се очаква днес да удари Великобритания и Ирландия. Въпреки че отслабна до посттропически циклон, ветровете му са около 140 км/ч и могат да достигнат по-силни пориви, съобщават световните медии.

С придвижването към западния бряг се очакват "бурни и разрушителни пориви на вятъра". За територията на Ирландия е обявена червена степен на опасност и има предупреждения за "потенциална опасност за живота". Ирландският премиер Лио Варадкар съобщи, че в районите, които ще бъдат най-засегнати от урагана, са прехвърлени военни. 

В Шотландия, Уелс и някои части на Англия е обявен жълт код за силни ветрове и проливни дъждове. 

Голяма част от фериботните линии между Ирландия и Великобритания са спрени. Затворени са училищата в Ирландия, а пътниците, закупили самолетни билети за днес, са предупредени, че може да има отмяна и забавяне на полети.

"Офелия"е най-мощният ураган, регистриран на изток от Атлантика. Той започна като буря в Атлантическия океан, която се превърна в ураган с ветрове над 120 км/ч. 

Миналата седмица ураганът премина през територията на Азорските острови.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | Ирландия | ураган | Офелия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини