Управляващата коалиция се разбра да изкара целия мандат

Управляващата коалиция се разбра да изкара целия мандат

Коалиционното правителство се запазва и ще продължи да управлява до края на мандата. Това е решението, около което се е обединил кабинетът на днешния Коалиционен съвет. 

„Идват много тежки времена“, изтъкна на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов. Той призова да се мисли за зимните месеци, когато кризата ще се задълбочи, не само икономическа, но и медицинска. 


Според него Христо Иванов върши „черната“ работа на БСП и ДПС. Служебно правителство според Борисов обаче е „абсурд“, като тогава би имало протест пък от страна ГЕРБ. 


„Сега едни хора са недоволни от едно, други от друго, но като гледам лицата на протеста, те са едни и същи. Не си представям държавата да се управлява от такива хора“, коментира мин.-председателят. 

По отношение на предстоящия вот на недоверие, вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов посочи, че той няма да мине, но промени ще има. 


Припомняме, че снощи Бойко Борисов поиска оставките на министрите Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов. Въпреки че техните оставки вече са депозирани, Борисов изтъкна, че са свършили „значими за държавата неща“, като присъединяването на България в ERM II например. 

Коментари: 0