1 млн. долара награда за залавянето на жив Йети

Позволено е създанието да бъде подмамено единствено със захарчета и бонбонки

156 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Мениджърите на популярната вашингтонска пивопроизводителна компания Olympia Brewing Company предлагат награда от 1 млн. долара за този, който залови жив снежен човек Йети, предаде Huffington Post. Компания от Тъмуотър пусна обявата на официалния си сайт.

Търсачите на силни усещания отдавна преследват човекоподобното създание, наречено по тези места Голямата стъпка, коeто се твърди, че обитава югозападната част на тихоокеанското крайбрежие на САЩ.

Olympia Brewing Company оповести в комюнике, че заедно с Йети оставят своите отпечатъци в Югозапада от 1896 г. насам. „Ние споделяме от дълго време едно и също местообитание. Решихме, че е назрял момента да обявим награда за залавянето му, без, разбира се, да рискуваме живота му", отбелязват от компанията.

От пивопроизводителната компания изрично предупреждават, че няма да дадат наградата, ако за залавянето на Голямата стъпка бъде използвано насилие и човекоподобното бъде наранено или умъртвено. Позволено е създанието да бъде подмамено единствено със захарчета и бонбонки. 

Компанията уточни също, че само регистриралите се в нейните списъци ловци ще могат да участват за спечелването на приза.

Подкрепи Economic.bg