10-те най-добри мобилни приложения за туризъм

От Stikkymedia ни предлагат няколко апликации за туризъм, които биха ни помогнали не само за топлите дни, но и през цялата година

Живеем в ерата на социалните мрежи и мобилните устройства. Затова възможностите за сърфиране в Интернет и забавление стават все повече. Понякога това изглежда толкова лесно и достъпно, че не си даваме сметка колко много подобрения ни очакват в тази насока. Летния сезон обаче вече настъпи. Затова от Stikkymedia ни предлагат няколко апликации за туризъм, които биха ни помогнали за пътуването не само през топлите дни, но и през цялата година.

1.  Trip it – iPhone, iPad, Android, Blackberry – Trip it Ви позволява да запазите всички маршрути на вашето пътуване на едно място във вашия телефон.

2.  Gate guru app – iPhone, Android – Приложението помага да намерите мнения за ресторанти на летището, Gate информация , както и полезни съвети за пътуване. Gate Guru app също предоставя пълен списък на летищните удобства и позволява на потребителите да споделят летищни преживявания с приятели във Facebook и Twitter.

3.  Airport Zoom – iPad – Създаден само за iPad. Приложението показва подробна актуализирана информация за статус на полети, метеорологични прогнози, информация относно заминаване и пристигане, терминални карти, включително до изход.

4.  Priceline Negotiator app – iPhone, iPad, Android – Търсите хотелски стаи в последната минута на евтини цени? Тогава свалете си безплатно приложението Priceline. Осигурява на потребителите място да наддават за желаните стаи до 23:00 ET и да получат отзиви за хотела от гостите му. Хотелският радар помага за откриване на близките места. Удобен е за пътници, които търсят сделки по време на движение.

5.  Kayak – iPhone, iPad, Android, Nokia, Windows Mobile – Сравнява цените на стотици пътни сайтове, в които можете да намерите най-добрите цени за хотели, полети и коли под наем.

6.  Wi-Fi Finder -  iPhone, Android – Позволява на потребителите бързо да намират безплатни Wi-Fi точки по време на движение. С използването на GPS ви помага да намерите най-близката точка за достъп на Интернет и търсене на някои подходящи доставчици.

7.  Currency – iPhone, Android – Осигурява бърз начин за конвертиране на валута от различни страни на вашия смартфон. Приложението осигурява най-актуалните валутни курсове на повече от 100 страни и дава на потребителите един чудесен инструмент за пътуванията си зад граница.

8.  Google Translate -  iPhone – Предлага на пътуващите един лесен начин да общуват и да разберат повече от 60 различни езици от цял свят. Апликацията превежда сравнително добре на почти всички езици. Google Translate предоставя на потребителите по-лесен начин да говорят на различен език.

9.  Foodspotting - iPhone, Blackberry, Windows Phone – За онези хора, които искат да опитат специфично ястие в ресторант, но не знаят къде да го открият. Foodspotting представя възможността да търси по ястие и представя най-добрите препоръки от експертите на Travel Channel. Имате още възможност да преглеждате и споделяте снимки на снимки на любимите си храни, за да получите максимална информация за търсената храна.

10.  Booking – iPhone, iPad, Andorid – Сравнява най-добрите цени в 205,674 хотела в 165 страни; Показва информация за 30,000 дестинации. Приложението дава възможност и за резервация без такса, както и бързо и лесно търсене чрез филтър. В Booking са включени и  12,650,000 лични отзиви на гости, както и 3,000,000 снимки на хотели.

Коментари: 0