10 забележителни сгради, които ще видим готови през 2014

CNN представя някои от най-необикновените структури, които ще бъдат завършени тази година

340 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Множество отличителни сгради се очаква да бъдат представени тази година. CNN ни показва някои от най-необикновените структури, включително първата в света невидима кула.


Guangzhou Circle Mansi 
Италианската архитектурна фирма AM Prodetti наскоро приключи този кръгъл небостъргач, който се намира в южната част на китайския град Гуанджоу. Местните оприличават сградата на поничка.


The Citadel 
В продължение на векове холандците присвоявали земя от морето за да изграждат жилищата си в ниско разположени терени. Архителтурната фирма Waterstudio е проектирала първия в света плаващ апартаментен комплекс, който се очаква да бъде завършен през декември. Комплексът ще разполага с 60 луксозни апартамента с големи тераси и паркоместа.


Harbin Cultural Center 
Тази структура се намира североизточната част на Китай и е проектирана от дизайнерското студио MAD Architects. Сградата е заобиколена от реки. За разлика от много други културни центрове, Harbin не е разположена в сърцето на града, но с нея се цели да се привлече към изкуството и природата в интегрирана среда.


The Leadenhall Building 
Поразителният небостъргач е един от най-забележителните в Лондон. Сградата е проектирана от Rogers Stirk Harbour and Partners.


Shanghai Tower 
632-метровата структура се изгражда в момента в центъра на Шанхай и се предвижда да бъде завършена по-късно тази година.


Rotterdam Market Hall 
Тази пристанищна структура, приличаща на тунел, е предвидена за оживен открит пазар и жилищни апартаменти в холандския град Ротердам.


Tower Infinity 
Този революционен 450-метров небостъргач има за цел да се превърне в първата „невидима” сграда в света. Това ще се постигне благодарение на високотехнологични LED системи, използващи серия от камери, за да изпращат изображения в реално време върху отразяващата повърхност на сградата. Намира се в Сеул, Южна Корея и се очаква да бъде завършен по-късно тази година.


Halifax Central Library 
Библиотеката в канадския пристанищен град Халифакс, Нова Скотия има за цел да се превърне в културен център на втората най-малка провинция в Канада.


Sky City 
Тази извисяваща се структура има амбицията да се превърне в най-високата сграда на земята със зашеметяващите си 838 метра. Небостъргачът се строи в град Чанша, Китай.


Ryugyong Hotel 
Най-високата структура на Северна Корея се издига на 330 метра височина над Пхенян и се строеше повече от две десетилетия. Сградата, известна като „Хотелът на обречените”, се очаква да бъде завършена и частично отворена през 2014 г.

Коментари: 0