Банките минават онлайн през 2024 г.

Повечето услуги ще се предлагат на клиентите с помощта на всякакъв вид мобилни устройства, прогнозира член на борда на директорите на една от най-големите в Украйна Надра Банк Сергей Козлов

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Към 2024 г. банките по света и дори в Източна Европа масово ще работят в режим онлайн, предсказва авторитетното бизнес списание „Forbes Украина". Украинското издание на легендарното списание направи мащабно интервю с водещите банкери в страната, част от които представляват в Киев най-големите банкови институции в Европа.

„Да се планира за десет години напред е лесно, тъй като горе-долу има яснота за курса на банковата система, ще има мащабна миграция от офлайн в онлайн, повечето услуги ще се предлагат на клиентите с помощта на всякакъв вид мобилни устройства", прогнозира член на борда на директорите на една от най-големите в Украйна „Надра Банк" Сергей Козлов.

Тази идея за онлайн инвазията е подкрепена и от колегите му от водещите на пазара в Украйна банкови институции като Брокбизнесбанк, „Внешторгбанк" (ВТБ Украина), УкрСиббанка (собственост на френската BNP Paribas, „Реал Банк", ОТП Банка (собственост на унгарската OTP и българската ДСК). 

На въпрос дали само младите хора ще банкират онлайн, Козлов отсече: „Там (в мрежата - бел.ред.) живеят не само младите. Този тренд за банка онлайн е на Брет Кинг, автора на книгата „Банка 2.0", той направи знаме от този тренд. Аз вярвам в тази тенденция ".

Коментари: 0