100 млн. евро за ремонт на столичните булеварди

Ремонтът на кръстовището на телевизионната кула намалява времето за пътуване 8 пъти, категоричен е Любомир Христов

Автор: Атанас Христов

Столична община има програма на стойност 100 млн. евро, с които през следващите 4 години трябва да се ремонтират големите булеварди в столицата и да се финансират значими инфраструктурни обекти. Тази програма скоро ще бъде представена пред Столичен общински съвет. Средствата ще са от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и собствени - от бюджета на столицата. Това обяви пред TV7 -Любомир Христов, зам.-кмет на София с ресор "Транспорт". По думите му вече са започнали процедурите за избор на изпълнител за ремонта на "Цариградско шосе" и "Дондуков".

Любомир Христов обяви, че следващата седмица официално ще бъде пуснато кръстовището на телевизионната кула в София. "Всичко беше свършено за около 6 месеца - изкопните работи, мостовата конструкция и пълната рехабилитация на бул. "Драган Цанков", каза Любомир Христов. Той поясни, че изпълнителите имат голям принос за бързото приключване на ремонта. "Остават няколко дни на довършителни работи по "Драган Цанков", чието трасе до бул. "Евлоги и Христо Георгиева" е изцяло рехабилитирано", добави зам.-кметът. Любомир Христов припомни, че обектът се съфинансира от ЕИБ, като вече са направени оценки за облекчаване на трафика след ремонта. "Над 8 пъти се намалява времето за преминаване на шофьорите през участъка в пиков час. Те ще се придвижват за максимум 2 мин", категоричен е столичният зам.-кмет.

Любомир Христов увери, че съвсем скоро ще приключат строителните работи на кръстовището на бул. "Иван Гешов" и ул. "Георги Софийски", както и ремонта на бул. "Бъкстон".

Коментари: 0