101 таксиджии в София карат без книжка

Проверка на СДВР установи 1200 нарушители

101 таксиметрови водачи се движат с отнети заради изчерпани точки шофьорски книжки, установи проверка , предприета след  среща на ръководството на СДВР  с големите таксиметрови компании, на която бе постигната договореност за взаимодействие и недопускане на сериозни инциденти.

Над 6450 водачи на таксита са проверени от столичната пътна полиция,  930 от тях не са платили глобите си. Установени са близо 1200 шофьори, на които предстои връчване на наказателни постановления, в  столичната пътна полиция трябва да се явят 160, които са официално призовани.

 64 таксита нямат гражданска отговорност, поясняват от СДВР. 52-ма са натрупали редица актове, за което предстои да им бъдат отнети свидетелствата  за управление. Проверката в масивите на пътната полиция показа, че девет водачи, ангажирани в платения превоз, са неправоспособни, а други 146 се движат с изтекъл срок на шофьорската си книжка.

От столичната пътна полиция уверяват, че е създадена необходимата организация всички водачи—нарушители да бъдат санкционирани по най-бързия начин. Напоследък още 30 по-малки таксиметрови фирми са заявили желание за съвместна дейност и са  предоставили данни за техните служители, които ще бъдат проверени по същия начин, допълват от СДВР.

Коментари: 0