15% отстъпка дава на студенти за пратки в чужбина „Булпост“

Пощите откриха първия самостоятелен офис на куриерската си компания в София

644 ~ 1 мин. четене

Младежите, които подават документи за кандидатстване в чуждестранни университети, ще получават 15 процента отстъпка от цената на куриерската услуга в "Булпост" Това обяви Румяна Петрова, член на Борда на директорите на Български пощи, по време на откриването на първия самостоятелен офис в София на поделението на „Български пощи“ ЕАД за куриерски услуги - „Булпост“.

„Това е един от мащабните проекти в изпълнение на програмата за финансово стабилизиране на държавния оператор“, каза по време на церемонията заместник-министърът на транспорта Георги Тодоров. Той добави, че още два офиса във Върна и Бургас отварят врати днес, а до седмици „Булпост“ ще има самостоятелни помещения на оживени места в още няколко областни града.

Георги Тодоров заяви, че целта е “Български пощи” ЕАД да възвърне позициите си в този перспективен сегмент като изгради конкурентноспособно поделение за куриерски услуги с ефективна организация на работа, съобразена със стандартите и изискванията на пазара. По думите на заместник-министъра, като резултат от програмата за развитие на Булпост, се предвижда ръст в приходите от куриерски услуги с 14% в сравнение с 2013 г. 

Подкрепи Economic.bg