2021 ще бъде година на възстановяване

Глобализацията е изправена пред двойната заплаха на популистката политика и Covid-19

Дженсен Ли:

2021 ще бъде година на възстановяване

Снимка: Huawei Technologies Bulgari

1228 ~ 2 мин. четене
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

Дженсен Ли е генерален мениджър на Huawei Technologies Bulgaria. В Huawei е над 15 години. Професионалният му път преминава през различни държави, сред които Китай, Швеция, Полша и България. Притежава богата експертиза за ИКТ индустрията, с международен поглед и мултикултурен опит.

2021 ще бъде година на възстановяване и година на надеждата.

В един бързо променящ се свят бизнес лидерът е по-отговорен от всякога да се изправя пред обединените глобални предизвикателства и да дава устойчив принос.

Трансформацията, която започна, увеличи доверието в технологиите и вече има благоприятно въздействие за всички в световен мащаб.

Урокът, който научих от пандемията, е, че бедствието няма да ни попречи да търсим по-добро бъдеще и хората по света ще остават позитивни и единни.

Технологиите след пандемията ще освободят огромен потенциал, за да допринесат за по-свързано, интелигентно и приобщаващо общество.

Моят нов поглед към бизнес реалността е, че днес няма бизнес без обществена цел и няма обществена цел без действия от страна на бизнеса.

Това, на което се обръща най-малко внимание, е национализмът.

Установих, че глобализацията е изправена пред двойната заплаха на популистката политика и Covid-19.

Глобализацията обаче е от решаващо значение за просперитета на световната икономика и за разрешаването на глобалните проблеми.  Следователно не можем да си позволим потенциалните загуби от „деглобализация“ в икономическо и социално отношение.

Най-важните умения днес са духът на екипа и семената на сътрудничество в сърцето ви, които ще поникнат и цъфтят.

Моята житейска философия в едно изречение: Ако искате да вървите бързо, вървете сами, ако искате да стигнете далеч, вървете заедно.

В България открих професионално предизвикателство, нов хоризонт, фантастична природа и интересни хора.

Българите ме изненадват със своите нрави и  обичаи.  Гостоприемството, топлината и отзивчивостта на българите са прекрасни!

Най-необичайното нещо, което ми се случи - динамичната политическа среда и сложността по изготвянето на дългосрочни планове в професионален аспект. Все още се приспособявам към балканските обичаи и се вълнувам постоянно да откривам нещо ново.

За да поддържате висок дух, трябва да вярвате и да се борите, да бъдете отговорни, смели и последователни, честни със себе си и хората, с които общувате.

Препоръчвам: Отдаденост! Посвещаването е един от стълбовете и основна ценност на нашата компания.  Това е ключът към щастието и успеха.

 

Фирмен профил

HUAWEI е водещ производител и доставчик на продукти и решения в сферата на информационните и комуникационни технологии в България. Компанията е втора в България за смарт мобилни устройства с над 83% разпознаваемост на марката. В нея работят повече от 120 служители във фирмата и над 500 служители в партньорските ни организации. Huawei е сред петте най-големи инвестиционни компании за научноизследователска и развойна дейност в света, като това допринася за водещото й място в 5G патентите.

Подкрепи Economic.bg