Столичните общинари ще решават за автобус „Овча купел“ - „Младост 1“

Планът е линията да свърже шест радиални булеварди, две метро линии и три бизнес зони

Столичните общинари ще решават за автобус „Овча купел“ - „Младост 1“

Снимка: Красимир Свраков

Независимият общински съветник Борис Бонев от „Спаси София“ предлага да се създаде нова автобусна линия - номер 173 - която да свързва кварталите „Овча купел“ с „Младост 1“. Според организацията ползите от предложената линия са много, тъй като се осигурява директна и бърза връзка между девет софийски квартала.

„Внесох доклад в Общинския съвет за разкриване на нова линия 173, която да свърже редица големи квартали с метрото, наземния транспорт, големите бизнес зони и обществени обекти, като болниците "Токуда" и УМБАЛ „Свeта Анна“. Предлагам линията да свързва кв. "Овча купел" и бул. „Цариградско шосе“, като преминава по бул. „Тодор Каблешков“, кв. "Хладилника" и бул. „Пейо Яворов“, пише Бонев в своето предложение.

Автобус 173 ще свързва „Овча купел“, „Павлово“, „Бъкстон“, „Манастирски ливади“, „Гоце Делчев“, „Хладилника“, „Изток“, „Полигона“ и „Младост 1“, които в момента не са свързани и пътуването между тях изисква прекачвания и загуба на време.

Предложението е подкрепено от четирите районни кмета, през чиито райони минава удължената линия – „Овча купел“, „Витоша“, „Триадица“ и „Лозенец“. Докладът вече е внесен и предстои да бъде обсъден и гласуван от политическите партии.

Коментари: 0