"Дали да запазим този триумф на социалния дарвинизъм или да го облагородим"

Магдалена Ташева, депутат от "Атака"

Цитат на деня:

32 ~ 1 мин. четене

"Днес сме се събрали да решим дали да запазим този триумф на социалния дарвинизъм, триумф на дянковщината или да се опитаме да го облагородим",

Това каза депутатът от "Атака" Магдалена Ташева от трубината в Народното събрание. "И представите си - срещаме опозиция от тези, които уволниха Дянков заради неговата некадърност", недоумява тя.

Ташева обвини ГЕРБ, че са прикривали контрабандата, и че са "отворили шлюзовете за контрабанда на цигари, горива и муджахедини от Сирия". Депутатът коментира и исканията на ГЕРБ за подобряване на конкурентоспособноста, като даде за пример липсата според нея на конкуренция.

Става дума за нова философия за управлението на държавата, това е необходимо на България, заяви депутатът от "Атака". Единственото, за което сте бесни и което ви възбужда, че правителството, а не вие ще похарчи 1 млрд. лв., обърна се Ташева към депутатите от ГЕРБ. Накрая завърши с призива към колегите си да гласуват по съвест.

Иначе депутатите отхвърлиха частичното вето на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета. Ветото на държавния глава нямаше как да бъде преодоляно, ако депутатите от "Атака" не бяха подкрепили БСП и ДПС. В залата присъстваха 11 представители на националистите и всички гласуваха "За" отхвърлянето на ветото.

Подкрепи Economic.bg