БСП си прави "червен Facebook"

Сайтът на партията ще претърпи пълна промяна и от септември ще е като социална мрежа

44 ~ 1 мин. четене

БСП ще се сдобие със собствен Facebook. Сайтът на партията ще претърпи пълна промяна и от септември ще е като социална мрежа, разкриха източници от "Позитано" 20, цитирани от "Стандарт". Така социалистите ще имат собствен Facebook, където ще поддържат профил със снимка, чрез него ще участват в дискусии и ще публикуват мнения.

Предвиждат се и партийни заседания и конференции в реално време, до които ще имат достъп и непартийци. По важни обществени теми всеки ще може да си споделя мнението и да направи предложение, но след регистрация в сайта. А дебатите ще се водят в онлайн клубове по съответните ресори. Потребителите без партийна книжка обаче са "без право на глас при вземането на решения", става ясно от указанията.

Заедно с новата интернет платформа червените ще вкарат всички свои членове в електронен регистър. В БСП вече се издават само пластики за членски карти, уточни зам.-шефът на партията Димитър Дъбов.

В областните градове е започнала подмяна на хартиени с електронни. Новите карти са снабдени с микропроцесорен чип, който съдържа данните от личния формуляр за членство.

Модерната платформа ще позволи и онлайн подаване на молби за членство в БСП. Всеки член ще има и личен кадрови формуляр, който може да се допълва всяка година. В него социалистите ще трябва да попълват образование, владеене на чужди езици, курсове за политическо обучение, актуален семеен статус и дори дали шофират автомобил. Не на последно място ще се отбелязва и докога активистът е платил членския си внос. 

Подкрепи Economic.bg