Орешарски оцени с “много добър“ работата на кабинета

Българският премиер е оптимист за бъдещето

36 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Българският премиер Пламен Орешарски оцени работата на кабинета до момента с оценка “Много добър 5“. Това заяви той вчера по време на тържествата в Пловдив по случай Съединението на България, където премиерът взе участие заедно с президента Росен Плевнелиев.

“Да не слагаме оценки. Ако трябва все пак да пиша някаква оценка – много добър“, каза премиерът в отговор на въпрос каква оценка би дал на работата си в първите 100 дни управление.  Орешарски изрази съжаление, че в деня на Съединението му задават въпроси за разединение.

“В контекста на Съединението би следвало по ключовите въпроси за развитието на България да се постига национален консенсус. Има много такива въпроси, така че нашето правителство ще продължи да работи по тях“, отбеляза българският премиер. Той изрази притеснение относно протестите срещу кабинета именно в този ден.

Според него ситуацията е далеч по-лесна отколкото в миналото, но дори и тогава българският народ е намерил сили да се обедини въпреки волята на Великите сили и той е оптимист за бъдещето.

Подкрепи Economic.bg