Дончев и Цачева стават заместници на Борисов

След февруари в партията очакват бившият МВР шеф Цветан Цветанов да остане в ръководството на ГЕРБ, но да отговаря предимно за структурите.

20 ~ 2 мин. четене

Tомислав Дончев и Цецка Цачева най-вероятно ще бъдат новите двама заместници на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава "Стандарт", позовавайки се на информация от партийни източници. На конгреса на 16 февруари Генерала ще предложи промени в ръководството.

Форумът ще е седмица след сбирката на БСП, на която червените ще подредят едролистата си. Преди Коледа Борисов анонсира реформите в партията си, като обяви, че ще има повече заместници. Досега това беше само бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. С което той концентрира прекалено много власт. Новите замове и някои от новите членове на Изпълкома щели да поемат част от ресорите му, за да може елегантно Цветанов да бъде обезсилен, без да бъде обиден, разказаха партийци.

Именно бившият министър по еврофондовете, когото Борисов хареса за финансов министър след Симеон Дянков, е най-добрият му заместник в момента. Затова в партията вече коментират, че след конгреса Дончев ще е новата дясна ръка на Генерала. И ще върти финансите. В момента достъп до тях освен Борисов има само Цветанов. След февруари в партията очакват бившият МВР шеф да остане в ръководството, но да отговаря предимно за структурите. Подборът на кадрите обаче се очаква Цветанов да не прави сам, а с още няколко души от разширения Изпълком.

Много било вероятно в това отговорно начинание да му помага любимката на Борисов - бившата строителна министърка Лиляна Павлова. За трети заместник на Борисов се спряга Цецка Цачева. Тя вече бе "назначена" от лидера за Класна на депутатите и стана зам.-шеф на групата, който координира законодателните инициативи на ГЕРБ в опозиция. Предполага се, че тя ще отговаря за работата на депутатите и ревизирането на предложените от ГЕРБ закони.

Коментари: 0