30 проекта се борят за еко грант

Инициативите ще помагат на пострадалите от наводненията през тази година райони, 100 хиляди лева е финансирането от "М-Тел"

30 проекта с екологична насоченост събра за един месец четвъртото издание на грантовата програма на М-Тел. До 31 март 2012 година кандидатите в М-Тел EKO Грант изпращаха своите предложения, насочени в две основни области.

Първата от тях обхваща проекти, свързани с опазването на разнообразието на диви видове растения и културни породи животни. Втората област цели да подкрепи екологични проекти, които ще помогнат за възстановяване на биологичното равновесие на районите, пострадали от наводненията през тази година.

100 000 лева е общата стойност на финансиране в рамките на М-Тел ЕКО Грант 2012. Проектите, които ще получат подкрепа, ще бъдат определени през април и следва да бъдат реализирани до края на годината.

Спечелилите проекти ще бъдат избрани от специална комисия. За първа година в нея участва представител на държавата в лицето на заместник-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева. Останалите членове на журито са представители на медиите, неправителствени организации, социологически агенции, както и на "М-Тел".

Традиционно М-Тел Грант се осъществява с професионалното съдействие на фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Грантовата програма е част от дългосрочната и устойчива социално-отговорна политика на М-Тел. Целта на М-Тел Грант е да подкрепи малки, но значими социални проекти, както и такива, които трудно намират финансиране, поради специфичната област, от която са част.

Коментари: 0