4 урока от успели личности

Самоувереност, независимост, постижения - Entrepreneur ни предлага 4 бизнес урока от успели личности

Автор: Гергана Малкоданска
Великите лидери често имат поучителни уроци за споделяне. Техните истории ни напомнят, че провалът не винаги може да бъде избегнат, a успехът във всяко начинание е въпрос на избор.

Тъй като не можем да контролираме всички заобикалящи ни обстоятелства, ключът към успеха е в това какво можем да контролираме. Това, което прави един истински лидер е да поеме отговорността тогава, когато е най-трудно и объркано.

Вижте цитатите на 4 велики личности от миналото и настоящето:

1. Бъдете уверени в себе си

"Ако парите са вашата надежда за сигурен живот, вие никога няма да го имате! Единственото сигурно нещо, което човек може да притежава, е запас от знания, опит и умения".

Хенри Форд, основател на Ford Motor Company

2. Мислете самостоятелно

"Ако искате да успеете, трябва да атакувате нови пътища, а не да вървите по вече отъпканите пътеки на общоприетите успехи".

Джон Д. Рокфелер, основател на Standard Oil Company

3.Знайте кога трябва да продължите напред

"Частта да бъдеш победител е умението да прецениш кога трябва да се оттеглиш. Понякога просто трябва да се откажеш да се бориш и да се пренасочиш в нещо по-продуктивно".

Доналд Тръпм, предприемач, телевизионна личност и автор

4. Стремете се към превъзходство, а не към слава

"Да имаш успех за година или две, тогава си готин. Изисквай от себе си. Превъзходството е способността да бъдеш на върха за дълъг период от време".

Джей Зи, музикант и предприемач
Коментари: 0