60 новаторски предложения от М-тел за три месеца

Мобилният оператор продължава да търси "българския Бил Гейтс"

Три месеца след създаването на Центъра за иновации на М-Тел, екипът му е приел повече от 60 предложения за новаторски идеи, които кандидатстват за реализация, съобщиха от телекома. В момента в центъра се тестват изобретения като устройство, което ни помага да се движим сигурно по пътищата, услуга за онлайн управление на дома и продукт, приложим в телемедицината.

По-голямата  част от получените предложения са в сферата на мобилните приложения, мобилните разплащания и транспорта. В края на май 2012 г. "Мобилтел" обяви, че търси "българския Бил Гейтс" и ще подпомага реализацията на добрите технологични идеи. Всеки може да изпрати описание на своето предложение на idea@mobiltel.bg.

Телекомът прави техническа и бизнес оценка на предложението, свързва се с автора на идеята, след което трябва да се изработи прототип и да се направи тест. Т. нар. обединява над 1000 доброволци, които искат да пробват продуктите и услугите, преди те да придобият търговски вид.

Ако някой прототип бъде харесан, той ще бъде превърнат в реален търговски продукт. Компанията ще инвестира в него или ще съдейства да бъде реализиран от партньор на телекома.

Коментари: 0